Sjöbo IF

Referat: Hjärsås/Värestorps IF - Sjöbo IF

Referat: Leif Westerhede, Kristianstadsbladet
Soppatorsk kostade Hjärsås två poäng
När Vleron Bashotaj prickade in 2–1 till Hjärsås/Värestorps IF fyra minuter in på andra halvlek tycktes vägen mot en väntad, och välbehövlig, trepoängare ligga öppen. Men Urim Ahmetis grabbar kom bara halvvägs.
Anledningen: Soppatorsk.
–Nej, vi orkade inte riktigt i andra halvlek. Bensinen tog slut. Vi kom lite för långt från varandra och blev ”långa”, konstaterade spelande tränaren Urim Ahmeti efteråt.
Urim Ahmeti hade dessutom synpunkter på domaren.
– I förra matchen fick vi fyra offsidemål mot oss och nu blev vi lurade på en straff. Domaren stod bra placerad och måste ha sett att bollen tog på Sjöbospelarens arm, men blåste ändå inte.
”Nya” Hjärsås/Värestorp, av vissa lite vanvördigt Näsby 1 kallade, fick alltså nöja sig med ena poängen mot Sjöbo IF, 2–2 efter 1–1 i paus.
”Nya”, ja. Av fjolårets lag återstår blott tre man: Euron Hajdari, Vleron Bashotaj och Nils Ehnbom. Resten är nya, huvudparten från Näsby IF.
Det var väl ingen match som direkt tog andan ur en. Men stundtals visade hemmalaget att de kan vara ett hot mot vilket lag som helst – så länge de orkar.
– Vi är bättre tränade och har bättre kondis än dem. De är bra i en-mot-en situationer, men är vi bara vaksamma och jobbar på, så får vi poäng med oss härifrån, sa Sjöbotränaren Jimmy Andersson till sina spelare i halvtidspausen.
Han blev sannspådd. Efter Vleron Bashotajs 2–1-mål skruvade Sjöbo upp tempot, hemmagrabbarna orkade inte hålla upp pressen och laget blev för långt.
2–2-målet (67:e) kom därför inte som någon större överraskning, när Viktor Nielsen rakade in bollen, efter att ha tagit i båda stolparna.
Matchens grej var ändå Vleron Bashotajs 2–1-mål. Så här gick det till: Vieron klappade till (nåja) på volley från 30 meter, mer eller mindre på vinst och förlust. Det blev vinst, det vill säga mål.
Frågan är vem som blev mest överraskad, Sjöbomålvakten eller Vleron.
– Jag hade önskat att jag kunde sagt att det var ett riktigt skott. Men jag satte bara fram foten och hoppades på det bästa. Att bollen sen ramlade in i krysset var ren och skär tur, säger Vleron och ler.

FOTBOLL, DIVISION 4
Hjärsås/Värestorps IF– Sjöbo IF 2–2 (1–1)
Målen: 1–0 Urim Ahmeti (34), 1–1 Viktor Nielsen (45), 2–1 Vieron Bashotaj (49), 2–2 Viktor Nielsen (67).
Domare: Jesper Arnshed, Malmö.
SKFF:s Matchrapport